Přísady pro 4 osoby:

4 tenké řízky z krůty (ca 100g )
8-12 zelených chřestů (podle tlouštky)
1 svazeček estragonu
60 g čerstvě nastrouhaného irského sýra Kerrygold Original
2 žloutky
50 g prorostlého špeku na tenké plátky
Mouka na posypání
110 g irského másla Kerrygold Original
1/8 l bílého vína
1/8 l masového vývaru
sůl
pepř z mlýnku
3 lžíce Creme fraiche
1 kg moučných brambor
1/4 l horkého mléka
nastrouhaný muškátový oříšek



Příprava:

Řízky naklepeme na velmi tenké plátky. Zelený chřest oloupeme od poloviny směrem dolů a konce odstraníme. Pak jej rozpůlíme. Estragon umyjeme a otrháme lístečky. Smícháme sýr a žloutky. Řízky lehce osolíme a opepříme, potřeme sýrovou hmotou a položíme na ně chřest a polovinu estragonových lístečků, pak zarolujeme. Každou roládu ovineme proužkem špeku a pomocí špičaté tyčinky zpevníme. Rolády jemně posypeme moukou. Na pánvi roztavíme 50 g másla a na něm masové rolády při občasném obracení do zlatohněda opečeme. Podlijeme bílým vínem a pak i s vývarem dusíme zaklopené při mírné teplotě 20 minut. Rolády pak vyjmeme, necháme v teple. Omáčku dochutíme s Creme fraiche a se zbývajícími nadrobno nakrájenými lístečky estragonu a poté servírujeme k masu. Brambory oloupeme, uvaříme ve slané vodě, necháme odpařit a ještě horké rozmačkáme pěchovadlem na brambory. Přimícháme mléko a zbytek másla. Dochutíme solí a muškátovým oříškem.

Kontakt www.kerrygold.com