Přísady pro 4 osoby:

4 pstruzi, připravení pro kuchyňské zpracování (à cca. 200 g)
4 lžíce citrónové štávy
vždy ½ lžičky soli a pepře na pstruha pro natření
200 g irského bylinkového másla Kerrygold Original
240 g rýže
450 g cukety, 400 g mrkve
3 rovné lžíce práškového cukru
120 ml bílého vína
3 lžíce Crème fraîche
80 ml mléka
1,5 lžičky soli, 1 rovná lžička bílého mletého pepře
3 špetky mletého muškátového oříšku
1,5 lžíce jíšky
na pstruha 2 lžíce originálního irského bylinkového másla Kerrygold ve vločkách aluminiová fólie



Příprava:

Pstruhy očistíme, okyselíme citronem, osolíme a opepříme. Rozpustíme 100 g bylinkového másla, potřeme jím pstruhy zevnitř i vne a položíme na grilovací rošt na aluminiovou fólii. Rýži připravíme podle návodu na obalu. Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájíme na velmi jemné kousky. Práškový cukr necháme zkaramelizovat v hrnci, pak přidáme zeleninu, také necháme lehce zkaramelizovat, přidáme zbytek bylinkového másla, přilijeme bílé víno a dusíme zakryté asi 10 minut. Pak vmícháme pod zeleninu Crème fraîche a mléko a dochutíme solí, pepřem a muškátem, vmícháme jedno balení jíšky. Pstruhy grilujeme v předehřáté troube nastavené na stupeň grilování asi 10 minut z každé strany. Pak uložíme pstruhy na zeleninové lůžko s rýží. Vločky bylinkového másla dáme na pstruhy nakonec.

Doba přípravy: cca. 45 minut

Kontakt www.kerrygold.com